"Частування" Машталєр І.О.



Дидактична гра

"Частування"

Мета: 

Закріплювати знання дітей про овочі і фрукти. Формувати уявлення про блюда, які можна приготувати із запропонованих продуктів. Розвивати пам’ять, логічне мислення.

Хід гри:

Вихователь. Кожен по черзі розкаже що можна приготувати з вашого продукту (кожна дитина має картку  зображенням продукту називає продукт і  картки з стравами ,які можна приготувати з цього продукту.

Діти:  Картопля. З картоплі можна приготувати картопляне пюре, вареники з картоплею, суп, борщ, картопляні оладки, картоплю "фрі", чіпси.

Капуста. З капусти можна приготувати борщ, овочевий суп, салат з капустою, вареники з капустою, пиріжки з капустою, капустяний пиріг.

Молоко. З молока можна приготувати молочний суп, сир, кефір, ряжанку, масло, йогурт.

Яблуко. З яблук можна зварити яблучний компот, варення, спекти пиріг, піріжки.

Помідор. З помідорів можна приготувати борщ, сік, салат.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар