Дидактична гра
"Частування"
Мета:
Закріплювати знання дітей про овочі і фрукти. Формувати уявлення про блюда, які можна приготувати із запропонованих продуктів. Розвивати пам’ять, логічне мислення.
Хід гри:
Вихователь. Кожен по черзі розкаже що можна приготувати з вашого продукту (кожна дитина має картку зображенням продукту називає продукт і картки з стравами ,які можна приготувати з цього продукту.
Діти: Картопля. З картоплі можна приготувати картопляне пюре, вареники з картоплею, суп, борщ, картопляні оладки, картоплю "фрі", чіпси.
Капуста. З капусти можна приготувати борщ, овочевий суп, салат з капустою, вареники з капустою, пиріжки з капустою, капустяний пиріг.
Молоко. З молока можна приготувати молочний суп, сир, кефір, ряжанку, масло, йогурт.
Яблуко. З яблук можна зварити яблучний компот, варення, спекти пиріг, піріжки.
Помідор. З помідорів можна приготувати борщ, сік, салат.
Немає коментарів:
Дописати коментар